tisdag 9 oktober 2012

 Vi blev sugna på stuvad blomkål till kycklingen.
 Kycklingen är bara helt enkelt stekt i smör med salt och peppar...enkelt är bäst.

Stuvad blomkål
Blomkålshuvud
50 gram smör
5 msk vetemjöl
2 dl spad från blomkålskoket
5 dl grädde/mjölk
salt peppar muskot
2 dl riven valfri ost
Skölj blomkålen och dela i buketter.Lägg i lättsaltat vatten och koka ca 5 minuter tills blomkålen mjuknat. Blanda smör med vetemjöl. När du häller av blomkålen spara 2 dl vatten. Smält smörblandningen och häll på vattnet vispa. Fortsätt med grädden vispa. Låt puttra ihop så att den tjocknar. Krydda. Lägg i blomkålen och rivna osten.

..Vi gillar blomkål i den här familjen.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar