söndag 28 oktober 2012

Chocolate chip & chocolatefudge brownie

Vi planerar förfullt julens semester som ska tillbringas i Florida.
Köpt flyg, hyrt bil, hyrt lägenhet och kollar på massa äventyr och......shopping. 
Dom två pärlorna som ska med har svart bälte i ....shopping.
Vi gjorde en brownie som luktade så gott att vi skar upp den innan den svalnat och njöt.
Nu ligger den i kylen och blir lite mer kompakt och lättare att äta...men god
lite extra allt kaka.....

235 gram rumsvarmt smör
360 gram socker
4 ägg
0,75 dl sirap
90 gram kakao
120 gram vetemjöl
1 nypa salt
100 gram mörk choklad i bitar
Vispa socker och smör pösigt. Blanda i resten och sist chokladen till en tjock smet. Bred ut den i en bakplåtspapper form. ( om du använder ugnens långpanna ska du dubbla receptet. In i 175 grader i 35 minuter. Ta ut och svalna

1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
3 msk sirap
100 g mörk choklad
Koka fudgetoppingen i 5 minuterpå medelvärme och rör i kastrullen  tills den blir lite tjockare.
Häll över kakakn och låt vila i kylen då är det lättare att skära fyrkanter
....om ni kan låta bli kakan förståss.....

Önskar er en härlig vecka !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar