lördag 25 september 2010

Rykande het osmansk gryta....

Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta Cuvec

Osmanisk gryta
500 g nötkött (eller lamm)
2 gula lökar
1st aubergine
4 st tomater
1 grön paprika
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
150 gr fetaost
2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten
1 msk sumak eller citron och svartpeppar
1 tsk sambal oelek

Skär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Bryn köttet i stekpanna. Blanda alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Ställ grytan i kall ugn och sätt ugnen på 225 grader i 2 timmar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället. Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd.

3 kommentarer:

  1. Klockrent recept! Lagade denna idag, och det blev verkligen kanon. Stort tack.

    Mvh

    Henrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. va roligt vi gillar den mycket Marie

      Radera
  2. Hej! Vi provade detta recept idag. Helt fantastiskt gott!!! Tack för tipset! //GF

    SvaraRadera