söndag 7 april 2013

Michael 50 år imorgon




Michael 50 år
firades med dom närmaste med paket och god mat


Alice och Julia hjälpte till 


Guns inbjudan kom hm bort men hon hälsade

Sven-Erik ,  Michaels mamma Inger som gladdes över att ha en så fin son
 som fyller 50 år....livet går fort.....
Linnea Jacob Alice och Julia
Ann-Sofie Anders Gun Peter och Marita
Peter Marita Ulrica Thea och Hedda.
Peter höll ett så fint tal till sin storebror och bästa vän Tack !
Martin Ulrika Michael Inger
Hedda Alva och Katarina
Lite bus måste det vara Michael fick en kortlek med bokstäver
 och fick klura ut sin present
Många ville hjälpa till.....
Och här är resultatet
Resa till London i maj från Mig och barnen
Westham match av Ann-Sofie och Martin (Gun)
Musikalen We will rock you med god middag av Gun och Sven-Erik

Av familjen Hansen-Läth fick han mumsigt godis och egentryckt t-shirt
...här är den visa texten
Av Mamma Peter Katarina Alva Hedda Marita Ulrica och Thea
 fick han godsaker och pengar till en målarkurs...väldigt uppskattat
Blombud från familjen Björnfot 
Min syster Ullis och Jacob
Söta Thea som snart fyller 3 år

Och så maten ...vad bjuder man på ?

Marinerad fläskfile
för 4 personer
1 putsad fläskfilé
Marinad 1
salt svartpeppar
1 hackad vitlöksklyfta
0,5 dl rosmarin finhackad
0,5 st finhackad chili
smör till stekning
Rulla fläskfilén i örter och kryddor och bryn den i het stekpanna tills den fått fin färg.
Ugnsbaka den i 175 graders ugn tills innertemperaturen är 72 grader.
Marinad 2
0,5 dl vit balsamico
1 tsk honung
salt peppar
1 scharlottenlök finhackad
0,5 dl olivolja
2 dl hackade örter av timjan och rosmarin
1 vitlöksklyfta hackad
blanda ihop marinaden och lägg den varma fläskfilén i den. Låt stå under natten i kylskåpet.

Köpte himmelsk kyckling på Karlskoga Wärdshus 
...den hade en strykande åtgång
Potatisgratäng,grekisk sallad, oliver, goda ostar bröd, kex 
och marinerad skinka i vitlök och rosmarin.
(köp en påsk/jul skinka koka upp buljongen med 2 hackade klyftor vitlök 
och 1 msk rosmarin. Lägg skinkan i en påse och häll över buljongen
 och låt marinera några dagar innar du skivar den tunt) 

Jordgubbspaj
500 gram frysta jordgubbar
0,5 dl socker
1,5 msk potatismjöl
pajdeg:
175 gram smält smör
4 dl vetemjöl
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
skiva/mosa jordgubbarna lite och rör samman med socker och potatismjöl.
 Häll i smord pajform. Smält smöret och blanda ihop alla ingredienser till degen. 
Smula den över pajen och in i 200 grader ca 30 minuter

Ja....det var ingen som var hungrig efter detta roliga taberas....
Tack alla för en härlig kväll med många skratt....
Imorgon Måndag när han egentligen fyller år kommer 
våra goda vänner och...ja vi får se vem som dyker upp...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar