torsdag 5 september 2013

Kantarellpaj med prästost och Skinka/fetaostpaj

Det här är vår familjs absoluta favoritpaj 
som kan varieras i oändlighet så här gjorde vi.
 Fyllning : 100 gram rökt skinka 150 gram fetaost
10 cm purjolök i strimlor 1 halv grön paprika i tärningar
 Fyllning: 1 pkt bacon i bitar 2 nävar gula kantareller
10 cm purjolök  100 gram riven lagrad prästost
 Pajdeg till en paj:
3 dl vetemjöl
90 gram margarin
3 msk vatten
Blanda ihop mjöl och margarin till en smulig massa och bind ihop det med vatten.
låt vila kallt en liten stund. Kavla ut eller tryck ut i en pajform.
Valfri fyllning
Äggstanning:
3 ägg
1,5 dl mjölk
1,5 dl gräddfil
1 påse parmesanost 
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Häll stanningen över pajen och baka i ugn 225 grader i 30 minuter.
 Vi hade i helgen besök och våra vänner från USA fick träffa Alfred Nobel
 Plocka lingon. Allemansrätten är fantastisk.
 Fika på en skogsväg med enbart skogens sus är lyx.
 Vi hann med gamla Linköping
 Och fick se ett sekelskifteshem ungefär samma tid då många utvandrade. 
 Bob & Georgiann 
Och hela bunten innan vi sa
på återseende !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar