torsdag 2 januari 2014

Snittar skagentunnbrödsrulle Bruschetta med lufttorkad skinka och helsingörost

Tunnbrödsrulle med skärgårdsröra
20 bitar
1 dl skalade räkor hackas
100 gram gravad lax hackas
1 msk riven pepparrot
1 kruka hackad dill
1 liten finhaclad rödlök
1,5 dl creme fraiche
2 msk citronjuice
smaka av med salt och peppar
Blanda ihop allt och bred på 
3 tunnbröd
och rulla ihop. Låt vila i plast en timma och skär sedan i bitar.
Bruschetta med serranoskinka och fikon
1 påse bruschetta (zeta med vitlök och persilja är god)
1 dl creme fraiche med feta och soltorkade tomater
4 st färska fikon i klyftor
6 skivor serranoskinka
50 gram ruccola
1 msk crema di balsamico
bred creme fraichen på bruschettan 
dela skinkan i lagom bitar och lägg på
toppa med en klyfta fikon
lägg på ruccola
ringla balsamico på
Helsingörost
Brieost
vitlöksost
torkad dill
paprikapulver
Dela brieosten och på ena delen strör du dill och på andra delen paprikapulver. 
Lägg sedan på vitlöksost ca 1 cm jämt och lägg ihop delarna. 
Lägg i plastfolie och låt vila en stund. Skär sedan skivor på goda kex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar