fredag 4 oktober 2013

Tonfiskpasta en hyllning till Busan

En så otroligt saknad liten katt. 
Igår grävde vi ner snödroppar där du ligger så till våren 
kommer det att spira ett hjärta av vita fina blommor.
Hela vår familj var samlade och vi lagade mat med tonfisk i såklart......
Hittade ett recept av Tommy Myllymäki som jag  gjorde om lite.
4 portioner
500 gram pasta vi valde en papardelle
2 burkar tonfisk i olja
2 hackade vitlöksklyftor
1 hackad stor gul lök
1 dl små kaprisbär hackade
150 gram sockerärtor strimlade
2 nävar ruccola
skalet av 1 citron
1,5 dl parmesan
salt svartpeppar olivolja
250 g coctailtomater
 
Häll av tonfisken men spara lite av oljan. vanligtvis använder jag uteslutande tonfisk i vatten men i denna rätt förhöjer det smaken.  Stek lök vitlök och kapris mjuk i olivolja blandat med tonfiskens olja. Tillsätt de delade sockerärtorna och delade tomaterna så dom blir blanka men fräscha. Tillsätt tonfisken och citronen och salta och peppra. Häll över den avrunna pastan och blanda runt med ruccola och parmesanen. Strö över lite parmesan....enkelt snabbt billigt och gott.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar