lördag 25 september 2010

Rykande het osmansk gryta....

Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta Cuvec

Osmanisk gryta
500 g nötkött (eller lamm)
2 gula lökar
1st aubergine
4 st tomater
1 grön paprika
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
150 gr fetaost
2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten
1 msk sumak eller citron och svartpeppar
1 tsk sambal oelek

Skär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Bryn köttet i stekpanna. Blanda alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Ställ grytan i kall ugn och sätt ugnen på 225 grader i 2 timmar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället. Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd.

3 kommentarer:

  1. Klockrent recept! Lagade denna idag, och det blev verkligen kanon. Stort tack.

    Mvh

    Henrik

    SvaraRadera
  2. Hej! Vi provade detta recept idag. Helt fantastiskt gott!!! Tack för tipset! //GF

    SvaraRadera