måndag 2 oktober 2017

Minestrone soppa i slow cooker




När vi är på semester i USA är en av våra favoritkedjor Olive garden.
Där har dom en minestrone som är to die for.
Denna hittade jag på bloggen Little Spice Jar och hon utlovade att
den skulle vara ännu godare.... och det var den....det vart inte en smula kvar.

8-10 portioner
4,2 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl soltorkad tomatpesto (köp färdig eller gör enligt recept nedan)
1 parmesankant ( det som blir kvar när du river själv)
1 liter grönsaksbuljong
5 dl vatten
2,5 dl  morötter i bitar
2,5 dl skivad selleri
2,5 dl hackad lök
4 hackade vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk rosmarin eller en färsk liten kvist
2 lagerblad
salt och peppar

lägg i kall slow cooker och blanda om och sätt på 
low 6-8 timmar eller high 3-4 timmar.
tillsätt

2 dl sköljda färdiga kidneybeans
2 dl sköljda vita bönor valfri sort
2,5 dl tinade gröna bönor i lagom storlek
3,5 dl zucchini i bitar
3,5 dl ditalinipasta eller valfri sort

och låt det gå 25 minuter tills pastan är mjuk och tillsätt mot slutet 
6 dl färsk spinat i bitar
servera med
riven parmesan
och vitlöksbröd

Soltorkadtomatpesto
2,25 dl soltorkade tomater
3 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2,25 dl färsk basilika
0,5 dl pinjenötter
1 krm chiliflakes
0,75 dl olivolja
mixa allt samman till en pasta. Förvaras i kylskåp perfekt till pasta.
Jag gjorde utan pinjenötterna då vi har nötallergi i familjen och den var supergod ändå.

Självklart kan du göra denna soppa på spisen som vanligt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar