måndag 23 oktober 2017

Knaprig egen musli

Inte billigare men mycket godare att göra själv

1 liter havregryn
4 dl rågflingor
1 dl havrekärnor
1 dl skalade sesamfrön
1 dl linfrö
3 dl grovhackade nötter (hasselnötter, mandel, valnötter)
1 msk kanel
1 dl vatten
1 dl sirap
3 msk olja

1 dl hackad torkad frukt ( aprikoser, dadlar, gojibär, russin)

Sätt ugnen på 200 grader
Lägg havregryn, rågflingor, vetekärnor,sesamfrö, linfrö och nötter på en ugnsplåt. 

Pudra över kanelen. Blanda olja, vatten och sirap och häll över grynblandningen. 
Ta en gaffel och fördela ut det så inga stora klumpar bildas. 
Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. rör om en gång vid 10 min. 
Rör ner frukten när blandningen svalnat. 
Förvaras i burk med lock och denna håller sig knaprig. Farligt mumsig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar