Savoykåldolmar
1 savoykålshuvud
1/2 dl grötris + 1 dl vatten + 2 dl mjölk
1 gul lök hackad
500 g blandfärs
2 ägg
1,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
Koka grötriset i vatten och mjölk tills det blir mjukt och låt svalna. Koka upp saltat vatten i kastrull och koka bladen av savoykålen i 3 minuter styck låt rinna av på handduk och skär bort lite av den tjocka stammen. Blanda ihop köttfärssmeten och forma en rågad matsked avlång och lägg på kålbladet, vik den grova delen över färsen och vik in kanterna och rulla ihop. Lägg i smörad panna med skarven ned. Ringla lite ljus sirap över och in i ugn 200 grader i ca 45 minuter. Serveras med potatis eller potatismos lingonsylt och
Koka upp
1 dl socker
o,5 dl ättikssprit
2 dl vatten
låt svalna
Skiva rödlök jag tog 4 stycken
och lägg i glasburk med
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
salt och svartpeppar
häll över lagen och låt stå över natten.
Går bra att spara i kylskåp om det blir något över.
Tack för recepten Marie! Nu är min helg räddad!! Kram Linn
SvaraRadera