söndag 27 februari 2011

Gulasch och ugnsrostade grönsaker till söndagsmiddag

 Efter en skön långpromenad och allehanda fix så blev det lunchdags. Jag hade tinat en fransyska valet föll på en mustig gulaschgryta. Eller som min familj säger RIKTIG MAT. Den fick Herr Backa på lite bättre humör efter allt trix  när jag ville ha en extra lampa på toan. Det slutade med att vi fick ta bort den och fundera någon annan lösning. Alice har valt till gymnasiet idag, skönt att det är klart...hoppas vi får en liten ekonom i familjen...

Gulasch 6 portioner
700 gram nötkött skäres i strimlor
5 stora gula lökar skivas (700 gram)
smör att steka i
2 msk paprikapulver
1/2 tsk kumminfrö
2 tsk salt
2 vitlöksklyftor hackade
2 msk tomatpuré
4 dl vatten
Bryn köttet i omgångar och lägg över i gryta. Stek löken mjuk och krydda med paprikan och tillsätt grytan. Tillsätt resten och koka under lock på svag värme i 2 timmar. Löken kokar sönder och blir en god sås. Serveras med ris

Ugnsrostade grönsaker
Grönsakerna ska skalas och delas i bitar det tar en liten stund men blir så gott. jag valde
5 morötter
3 palsternackor
500 gram färska brysselkål
3 msk olivolja
flingsalt
1 msk timjan
Blanda allt och in i ugn 225 grader ca 15 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Tiden beror på hur mycket du gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar