onsdag 24 augusti 2011

Kladdig chokladkaka med segt kokostoscatäcke

dreglar ni redan........vänta tills ni smakar.....
kladdkakan:
200 gram smör
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Toscasmet:
200 gram kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 gram smör
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och blanda i dom torra ingredienserna och smöret och rör till en jämn smet. Klä ugnspannan i smörpapper och fördela smeten till ett jämnt lager. Sätt in i 200 grader ugn i 15 minuter mitt i ugnen. Under tiden kokar du toscan, lägg ingredienserna i en kastrull och låt smälta samman på medelvärme rör om så smeten blir jämn. Låt den koka upp och sjud den i 5 minuter. Ta ut kakan och bred på smeten och in i ugnen ytterligare 10 minuter tills den fått fin färg. L¨t den svalna och skär sedan upp kakan i bitar.....njut!

4 kommentarer:

  1. Mycket trevlig blogg...Du hamnade på min BL lista direkt :)

    PS.Jag vet en som ska hem o baka ikväll :p Det där ser äckligt gott ut *smaskens*

    SvaraRadera
  2. va kul du är välkommen ......och den var äckligt god........Marie

    SvaraRadera
  3. Denna kaka bloggade jag själv om i början av aug men när jag väl skulle baka den så fanns det ingen kokos hemma. Jag tog hackade hasselnötter och pekannötter istället vilket även det blev supergott!

    SvaraRadera
  4. låter gott det måste provas kram marie

    SvaraRadera