söndag 28 augusti 2011

En härlig helg på Backastrand - recept pasta carbonara



 Va kul det är när man blir bjuden på Julia Linden-Hills fyrtioårsfest med tema Summer Capri Casual. Herr Backa och jag funderade vad vi skulle ha på oss och när jag googlade på det kom det bara upp capribyxor på e-bay.....kanske inte...... Så jag i köpte något jag gillar helt enkelt en klänning från zizzi i helsingborg.  Present blev en egengjord tavla med citatet det här köket är kryddat med kärlek och allehanda godsaker som marmelad choklad tunnbrödschips lemonad mm....
Vi blev fotograferade när vi kom och serverades god Champagne. Här Julias pappa.
 och minglade lite med alla gäster. Träffade grannar som vi inte hade en aning om jättekul.....Några hade stenkoll på grannskapet och vi som bott i snart 14 år fick en uppdatering......Är vi eremiterna på Backastrand? Vi kom överens om att försöka arrangera en kvartersfest ...ser fram emot det....
 Italiensk buffé med rostade grönsaker parmesan parmaskinka oliver
örtkyckling strömming med tapenade foccacia mm och gott rödvin.
Extra glad blev jag när den gula bussen från Karlskoga Wärdshus parkerade utanför vårt hus....
Julia hade ett härligt tal på vers om hennes liv och lämnade ingen oberörd.
före desserten fick vi prova på att dansa zumba och dom flesta provade på.
Tack och lov att ingen fotograferade men kul var det.
Sedan serverades vit chokladpannakotta mums med god likör och god expresso.
Kvällen avslutades med inhyrd DJ och dans. En jättekul fest! Tack Julia och Per!
 Söndagen bjöd på ställningsbygge med hjälp av
finaste vännerna Ulrika och Anders vad gjorde vi utan er ?
Det är norrsidan som ska lagas tvättas och om vädret tillåter målas.
Anders var byggbas.....Herr Backa lydde order
 ....och Ullis kom med goda råd.......Max flörtade med Busan och love was not in the air......
Fikapaus med nybakade kanelmuffins var gott,
och sedan blev det en enkel söndagsmiddag
vi var lite trötta efter gårdagens fest så det blev pasta basta......
Backastrands pasta carbonara
4 portioner spagetti
2 pkt bacon i bitar
2 äggulor
2,5 dl matlagningsgrädde
svartpeppar
riven parmesanost
Koka spagettin och häll av vattnet låt lite av pastavattnet vara kvar. Stek bacon och vispa ihop grädde äggulor svartpeppar och parmesanost och blanda ihop allt och rör ner i pastagrytan och sätt på lock och låt vila i 5 minuter så att pastan drar åt sig såsen. Servera med mer parmesan och svatpeppar.
Tack för hjälpen ni förtjänar värsta lyxmiddagen
nu blev det pasta men vi hoppas få fler chanser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar