onsdag 5 november 2014

skinkstek i lergryta


Om du inte har en lergryta så skaffa en.
Smidigare sätt att laga mat finns inte ....och gott blir det.
Börja med att lägga lergrytan i kallt vatten minst 20 minuter.
Skinkstek ca 1,5 kilo
Salt svartpeppar paprikapulver
2 gula lökar
1 äpple
1 kvist rosmarin
2 tomater
2 morötter
1 grön paprika
Börja med att dela grönsakerna i bitar och lägga dom i botten på grytan. Krydda steken ordentligt runt om och lägg påmgrönsakerna. Sätt på locket och ställ in i ugnen. Sätt ugnen på 175 grader och låt stå inne ca 2 timmar. Ta av locket och kolla köttet. Köttet ska vara 75 grader då är det klart. Låt köttet vila lite innan du skivar det. Mosa grönsakerna lite och häll det genom en sil i kastrull. Nu har du grunden till en god sås. Smaka av om du behöver krydda lite mer. Häll i en skvätt grädde eller red av med maisena. .....och njut


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar