söndag 23 januari 2011

Lergryta med senapscreme

Laga mat i lergryta är smidigt ihop med allt och in i ugnen - klart!
Börja med att lägga lergrytan i blöt ca 20 min.
Stek 500 gram nötkött i bitar med salt och peppar mot slutet tillsätt lite vatten för att få ut alla goda smaker ur pannan.
skär valfria rotfrukter i bitar jag tog
6 potatisar
4 morötter
2 palsternackor
en bit rotselleri
2 stora gula lökar
Blanda ihop allt i lergrytan och tillsätt
2 vitlöksklyftor hackade
3 msk oxfond (buljongtärningar går också bra)
1 dl rött vin
3 dl vatten
2 lagerblad
lite timjan
Lägg på locket och ställ i kall ugn i 200 grader i ca:2 timmar.
Alice gjorde en kall senapsås på:
2 dl lätt creme fraiche
1-2 pressad vitlöksklyfta
2 msk fransk senap
lite örtkryddor
rör runt och låt vila i kylen till servering.
....det blev god mat en sen söndagseftermiddag på Backastrand....Herr och Fru Backa var på Harrys igår kväll och är lite trötta får skylla på den sena timman.....men kul var det....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar