450 gram kycklinglårfilé
1 liter vatten
2 lagerblad
6 hela vitpepparkorn
2 morötter
2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
2 msk ättiksprit 12%
1 tsk socker
1,5 dl hackad dill
smör salt vitpeppar
Koka upp vatten lagerblad vitpepparkorn och salt- Skär kycklingen i 2 cm bitar. Lägg i kycklingen och sjud i ca 10 min. Sila av och spara buljongen. Sedan kokas morötterna i buljongen (i bitar) tills dom är mjuka. Smält smör i en anna kastrull och vispa ner vetemjölet. Späd med buljongen ca 5 dl och tillsätt grädden. Tillsätt ättika socker och dill kyckling och morötter. Krydda med lite salt och peppar. Jag serverade med ugnsrostad palsternacka, morot och klyftpotatis. Ett recept som deffinitivt ska sparas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar