onsdag 3 november 2010

Chokladkaka med himmelsk glasyr!

Här kommer på begäran min mors recept som passar inför stundande helgen:

Chokladkaka med himmelsk glasyr

Kaka:
100 g smör
2 ägg
2 rågade dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
100 g philadelphiaost
60 gr smör
2 tsk vaniljsocker
4-6 msk kakao
4 dl florsocker

Ugn 175 grader. Smält smöret ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Häll smöret i äggsmeten och rör om. Blanda mjöl kakao och vaniljsocker och rör ner detta i smeten. Häll i smörad och bröad form med löstagbar kant och i ugn ca 24 min om diameter är 20 cm och 21 minuter om formen är 23 cm. Svalna och blanda och bred på glasyren. Låt stå minst 3 timmar före servering.

..och kaffet vi drack var zoega möllbergs blandning....och ja veronika det är inte svårt att slå automaten på jobbet i arom......Tack för igår alla goa vänner!

2 kommentarer:

  1. Vill passa på och tacka för igår, provade inte chokladkakan men provade nog allt annat..
    Tack för receptet, den ska det bli inom kort här hemma.
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. tacksjälv det var kul att du ville komma jag har precis njutit av olivia....ja micke va visst också med haha

    SvaraRadera