söndag 4 september 2011

senap och sweet chilikotletter - höstens första riktiga söndagsmiddag....

även om vädret varit underbart idag så känns det att hösten är här nu
och vi har jobbat hela helgen och behövde stanna upp med en god middag.
Micke har lagat färdigt fasaden på baksidan och
jag har mest sprungit runt och fixat tusen saker som måste göras
+ att jag har jobbat med tavlorna inför nästa helgs hantverksmarknad på
Alsters Herrgård utanför Karlstad.
Det här är vad du Julia kallar riktig mat......det var supersmarrigt kan jag lova.......
(retas lite med Julia som lever på nudlar och donkan i Linköping där hon nu studerar....)

6 fläskkotletter med ben
marineras över natten i lite balsamvinäger ca 2-3 msk
Stek kotletterna så dom får yta och salta och peppra. Häll över vatten så det jämt täcker kotletterna och tillsätt
2 msk söt stark senap
4 msk sweet chili sås
1 msk honung
och koka möra i en timma drygt. Reducera ner såsen lite och
tillsätt 1 dl grädde och lite soja för färgens skull.
Smaka av med salt och peppar.
Vi ugnsrostade potatis och morötter i lite olivolja rosmarin och flingsalt.

Sursöt Kålsallad
blanda ihop 2 msk mango chutney
4 msk olja
2 msk vitvinsvinäger
och salt och peppar
och blanda i
5 dl strimlad vitkål
Låt stå en halvtimma i rumstemperatur och ta åt sig smakerna

.....Julia du kanske ska komma hem och äta någon dag ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar