lördag 3 september 2011

Lax i kryddig äpplesås


4 st laxfiléer
salt, peppar
1 grovt rivet äpple
10 cm purjolök i strimlor
2 dl creme fraich (jag tog lätt)
3 dl matlagningsgrädde
2 tsk ingefära
2 tsk paprikapulver
3 msk citrondill (köpte jag på öland det går bra att ha rivet citronskal och dill istället)
2 tsk vitlökpulver
1 tsk chilipulver
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och lägg på filéerna salta och peppra. Riv äpplet och strimla purjon och fördela på laxen. Rör ihop kryddorna creme fraichen och grädden och häll över fisken. In i ugnen ca 20 minuter. Serverades med pressad potatis och gröna ärtor.
Micke kämpar på med fasaden på norrsidan. Nu är en ny fläkt i badrummet installerat med nytt rör isolerat i väggen. Och nu fortsätter lagningen av fasaden....det blir fint......kanske klart om allt går bra imorgon. Sedan ska sidan tvättas skrapas och målas........jippi !  Stefan en kille som en gång räddade oss bokstavligen har lärt oss att när man gjort något som man tycker är svårt eller utmanande ska man fira. Så just nu funderar vi på vad vi ska fira med..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar