tisdag 13 september 2011

Spagetti med skinksås och gröna ärtor


Herr Backa  bjöd på god pasta. På italienska heter denna rätt spaghetti papalina och är kan man säga en kusin till carbonaran.
400 g spagetti
200 g frysta gröna ärtor
75 g finriven parmesan
500 g kokt skinka på bit
2 dl matlagningsgrädde (ska vara visp)
25 g smör
1 krm svartpeppar
1 krm salt
1 dl vatten från pastakoket
Smält smöret i stekpannan och tärna skinkan i bitar och lägg ner den i stekpannan och stek i 2 minuter. Lägg ner de frysta ärtorna och rör runt och stek ytterligare 1 minut och häll sedan på grädden. Låt det koka upp krydda och låt såsen sjuda i 5 minuter. Koka pastan men häll av vattnet 1 minut innan den är klar. Spara 1 dl av pastavattnet som du tillsätter såsen som ger en fin krämighet. Vänd ner pastan i såsen och låt tillagas sista minuten tillsammans. Tillsätt parmesanen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar