tisdag 27 september 2011

Kokt torsk i äggsås - en klassiker!

 600 gr torskfilé
1 gul lök i klyftor
1 tsk salt
några vitpepparkorn
vatten sådet täcker fisken
Koka upp vatten med lök salt och vitpeppar och lägg i fisken i portionsbitar och sjud i 5 minuter eller tills fisken är klar.
Sås:
Hårdkoka 2 ägg
och mosa dem i bitar
1,5 msk vetemjöl
3 dl mjöl
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar
3 msk frusen dill
vispa ihop mjöl och mjölk och koka upp och låt sedan sjuda tills den tjocknar ca 3 min. Krydda och lägg i torsk och ägg. Serveras till kokt potatis.
I vår familj dubblar vi såsen...tack herr Backa för maten!

här är en bild på Towas hjärtan och jag när vi var på Lev Vackerts hantverksmarknad.
Kan inte fatta va kul det är att hålla på att göra dessa tavlor. Jag har äntligen hittat en hobby, Micke är nöjd för då har jag inte tid med några renoveringsförslag.....nu ja...vänta tills efter jul. ..lite ensam är an framför tv:n.......kram alla !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar