torsdag 13 september 2012

Lax och spenatpasta


 4 bitar laxfile
1 gul lök finhackad
1 vitlöksklyfta pressad
300 gram spenat
2 dl matlagningsgrädde
200 gram coctaltomater
2 msk olivolja
1 nypa timjan
saften av 1/2 citron
salt peppar
4 portioner pasta
 
Smörj en liten form med olivolja
lägg i laxen i kuber  salta och peppra. Halvera tomaterna och blanda ihop 
tomater olja timjan citron salt och peppar och häll det över laxen 
och på sidan av. Bakas i 225 grader i 15-20 minuter. Under tiden kokas pastan.
Stek löken gyllene och tillsätt vitlöken sedan spenaten och låt den bli mjuk. Det går snabbt. Häll på grädden och koka ihop. Lägg pastan på en tallrick och häll över såsen och toppa med lax och tomater.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar