fredag 10 maj 2013

Helstekt fläskfilé med pepparotsmarinad

 Efter att haft släkt och vänner på middag tre gånger inom loppet av en månad
så känns det som om vi har lite koll att ha tjugo personer till bords.
Ja ni som känner mig vet att det blir lite rörigt men att det ordnar sig till slut.
Tack alla som firat Micke 50 år och Alice 18 årsdag ...ja och min födelsedag..
Vi gjorde fläskfilén i ugnen en dag före perfekt. Samma dag potatisgratäng och sallad.
Sedan köpte vi pain blanche ett vitt surdegsbröd några goda ostar och kex.
Till efterrätt en jordgubbspaj och chokladkladdtårta.
...ingen vad jag vet gick hungrig hem..

Helstekt fläskfilé med pepparrotsmarinad
1 kg putsad fläskfilé
smör salt och peppar
Stek filén runt om så den får lite färg och krydda.
Lägg den i ugnen på 175 grader tills innertemperaturen är 75 grader.
Ta ut och låt svalna lite.
Marinaden:
1 msk dijonsenap
0,5 dl olja
0,5 dl köttsaft från filén
2 msk kapris
1 msk pepparrot pasta 
0,5 tsk salt
2 krm peppar
vispa ned oljan i senapen tillsätt köttsaften
späd med lite vatten om det inte finns tillräckligt med köttsaft.
rör i resten och smaka av. Vill du ha starkare tillsätt mer pepparrot. Använder du färsk pepparrot behöver du 1 dl riven.
Skiva filén tunnt och lägg på fat och ringla över marinaden. Låt stå några timmar eller helst över natten kallt. Räcker till 5-6 personer.

 
Vi fick även besök av denna lilla sötnos nedanför huset vid strandkanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar