måndag 6 maj 2013

Vårsoppa med spenat ägg och rökt kalkon

och familjen vart glatt överraskad..kan säga att det först inte var
några muntra miner när jag sa att det blev spenatsoppa till lunch.
500 gram tinad finhackad spenat
1 gul finhackad lök
1 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
4 kokta ägg
100 gram rökt kalkon i bitar
Fräs spenat och lök i det flytande margarinet några minuter.
Pudra på vetemjölet blanda snabbt och häll på vattnet. Tillsätt buljontärningarna.
Koka upp och låt småkoka i 10 minuter. Rör i grädden och salta och peppra.
Koka ytterligare någon minut. Soppan serveras med kokta ägghalvor och rökt kalkon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar