tisdag 5 januari 2010

Ikväll blir det kyckling

Ostkyckling i örtagården

4 kycklingfiléer, 2 paprikor, 1 knippa salladslök, 1 fänkål, 2.5 dl matlagningsgrädde, 1 msk kycklingfond, 1 pressad vitlöksklyfta, timjan, 2 msk smält smör, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 2 dl riven ädelost.
Strimla grönsakerna och lägg i ugnsfast form. Blanda grädde vitlök fond och timjan och häll över grönsakerna. Lägg över filéerna och pensla med smör salta och peppra. In i ugne 225 grader i 20 minuter. Lägg över den rivna osten och in i ugnen 10 min till. Serveras med pressad potatis eller pasta.
Kommer nog att ta vanlig lagrad ost då min familj inte gillr ädelost så mycket.

2 kommentarer:

  1. Tack Marie! Då var fredag kvällens mat klar, ser hur gott ut som helst. Trevlig kväll, kram kram

    SvaraRadera