onsdag 24 mars 2010

Greklandstema blir det på lördag!

Stifado (kryddig grekisk gryta) 4 port
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
800 g grytbitar av nöt
1 msk rapsolja
400 g krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1 tsk socker
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk oregano
1 kanelstång
1 krm mald nejlika
1 dl syltlök
salt svartpeppar
Skala löken och skär den gula i bitar och finhacka vitlöken. Bryn grytbitarna i olja, tillsätt lök och vitlök och fräs med ett tag. Häll i krossade tomater och vatten så att det täcker köttet. Tillsätt därefter buljongtärningar, socker, rödvinsvinäger, oregano, lagerblad, kanelstång och mald nejlika. Koka upp och skumma av . Koka i 1-2 timmar (beroende på köttets kvalitet).Lägg i avrunnen syltlök och krydda med salt och peppar. 4. Servera grytan med kokt eller ugnsrostad potatis och haricots verts.
Förrätt Tsatsiki kalamataoliver och vitlöksbröd
Jag längtar till Grekland!

1 kommentar:

  1. Passar detta även en söndag? Ska i alla fall prova.
    Besked kommer.
    HH

    SvaraRadera