Gratinerad kycklingfilé med gräddkokt spenat
4 Kycklingfiléer
Osttäcke
1 dl creme fraiche
2 msk hackad parmaskinka
1 dl riven parmesanost
1-2 tsk fransk senap
2 msk hackad persilja
salt peppar
Gräddkokt spenat
1 gul lök
10 cm purjolök
1 msk smör
200 gr färsk spenat
2 dl grädde
servering
1 dl rostade pinjenötter
Krydda filéerna och stek runt om i olja så dom får fin färg, efterstek i ugn 150 grader i 20 minuter. Blanda ingredienserna till osttäcket. Hacka löken och skiva purjon tunt. Stekes i smör tillsammans med spenaten tills dom blir mjuka häll på grädden och koka tills det tjocknar. Skiva kycklingen i 1 cm tjocka skivor och bred ostblandningen över. Gratineras på 200 grader tills de fått fin färg. Serveras med pinjenötter spenat och potatisklyftor.
Tack detta ska vi prova till veckan då vi får gäster från USA!
Jodu alltid god mat hemma hos oss vet jag inte om det blir, haha.....
SvaraRaderaHåller tummarna för att maten uppskattas av era gäster från USA..... som jag skrev i mailet så gör extra sås, gott med mycket söggel.....
Snygg bild du hittade, haha..... men men det är väll så man ser ut.
Kram Anneli
jag tycker bilden är jättefin tack för alla tips dom uppskattas
SvaraRaderaLäst, snott, printat o lagt på köksbordet...Får vi se om det blir nåt smaskens när jag kommer hem från jobbet...
SvaraRaderaEbbe.