söndag 16 januari 2011

Backastrands söndagsmiddag

Vår favoritmiddag!
Potatis morötter palsternacka paprikor rödlök vad man har hemma skäres i klyftor och skivor och blandas med lite raps- och olivolja lägges på ugnsplåt krydda med det ni gillar jag tar timjan rosmarin vitlök och havssalt. In i ugnen 225 grader tills det är färdigt ...när potatisen är mjuk.
Vi gillar ugnsgrillade kycklingfiléer som bara penslats med smör salt och vitpeppar.
Serveras alltid med tsatsiki
riv en halv slanggurka och låt rinna av i sil ca 20 minuter. Blanda 5 dl turkisk youghurt avrunnen gurka två pressade vitlöksklyftor en nypa svartpeppar lite salt och lite socker. Rör runt och låt stå och dra en stund i kylen innan servering. Ett tips är att göra matlåda innan servering för annars blir det inget kvar.....iallafall inte på backastrand.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar