fredag 3 februari 2012

Herr Backas Fläskfilégryta

Efter en händelserik vecka är det äntligen fredag. Tjejmiddagen hos Mari-louise i Onsdags var höjdpunkten. Blev serverad en gulaschgryta på - vildsvin - skjuten och tillagad av hennes Håkan....väldigt god.  Det blir svårt att matcha för Herr Backa men han funderar..... Arbetsgruppen har också varit på kurs i självcoachning som var jätte intressant och givande. Och för engångs skull kändes dom obligatoriska grupparbetena helt meningsfulla. Många tankeställare fick jag.... Det jag vart mest förvånad över är att det vi upplever och det vi tänker blir lika starka minnen i vår erfarenhetsbank.Alltså vi behöver inte uppleva utan det blir lika starkt när man tänker sig ett scenario.  Då kan ni tänka er vilka spår det negativa ältandet gör......Men det positiva är att man kan tänka sig in i  händelser som jag vill ska ske och det blir också spår. Min slutsats är väl att se till att bli full av positiva spår....... trevlig helg !

Herr Backas Fläskfilégryta
..lite mexicansk inspirerat typ maccu piccu....
1 hackad lök
1 hackad chilifrukt
600 gram fläskfilé i strimlor
1 burk majs
1 stor burk champinjoner
1 burk kidneybönor
2 msk mjöl
3 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
2 msk soja
0,5 tsk ingefära
1 tsk spiskummin
några drag med pepparkvarnen
2 msk tomatpuré
Fräs lök och chili i smör och tillsätt filén och bryn tills den får lite färg. Salta och strö över kryddorna. Strö över mjölet och blanda runt snabbt och tillsätt vatten och grädde och tomatpuré. Låt koka ihop en stund. Serverades med ris limeklyftor och körsbärstomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar