torsdag 15 mars 2012

Toscapaj med hallon eller hallonvulkan?

..ja tanken var god att jag försökte få i så mycket hallon som möjligt. Absolut jättegott men det bubblade över lite...... Torscasmeten sjönk ner i dom smaskiga hallonen och med lite god vaniljsås var det smaskens.....men inte en smula fanns kvar och trevligt hade vi på vår tjejmiddag.....
till 4 portioner
500 gram  hallon tinade
0.75 dl socker
1,5 msk potatismjöl
Toscasmet:
75 gram smält smör
0,75 dl socker
2 msk ljus sirap
1,5 dl havregryn
0,75 dl vetemjöl
smält smöret och blanda i resten till en smet. Lägg hallonen i en pajform strö över socker och potatismjöl (eller portionsformar) och täck med toscasmeten. In i ugnen 200 grader i 20 minuter eller tills den får fin färg. Servera med en god vaniljsås....och det smakar sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar