onsdag 28 mars 2012

FRITTATA / TORTILLA

 För ett tag sedan gick vårat hushåll från 4 personer till 3 + en matlåda mindre då Julia flyttade till Linköping...och tydligen i vårt hus tar det ett tag att anpassa sig... Vi lagar fortfarande lika mycket mat. Det gör att vi äter samma matlåda väääldigt måånga dagar.  En kamrat tyckte jag kunde lösa problemet genom att ringa runt till vänner och bjuda på middag eller dela ut matlådor på jobbet.... Tål att tänkas på.......
Men  här ett tips om ni får mycket kokt potatis över gör en
FRITTATA / TORTILLA
5 kokta potatisar i skivor
2 paket bacon i strimlor
1 skivad stor purjolök
1 skivad squash
10 körsbärstomater
1 paket fetaost
smör olivolja salt svartpeppar
Stek baconet efter det stek potatisen i baconfettet eller olivolja/smör så det får färg.
Salta och peppra. Lägg potatisen i botten på en ugnsform och strö över bacon.
 Fräs purjolöken och squashen salta och peppra och lägg över.

Vispa ihop äggstanningen 
8 ägg
1/2 dl grädde
och häll över. Lägg på tomaterna och smula över fetaosten.
Ställ in i ugn 200 grader i ca 30-40 minuter tills äggstanningen stannat.
Låt den vila 5 minuter efter den kommit ut ur ugen så att den sätter sig.
Alice har köpt ett nytt skal till sin iphone !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar