Fisksoppa
1/2 purjolök strimlas
1/2 gul lök hackas
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
1,5 tsk tomatpuré
0.5 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
fräs ihop allt tills löken blir mjuk
0.5 dl torrt vitt vin
0,5 dl fiskbuljong
tillsättes och kokas i några minuter
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 dl vatten
1 pkt saffran
tillsättes och sjudes i 15 minuter
400 gram torskfilé
300 gram lax
delas i tärningar och kokas med i 7 minuter.
Lägg i 300 gram skalade räkor innan servering.
1/2 gul lök hackas
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
1,5 tsk tomatpuré
0.5 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
fräs ihop allt tills löken blir mjuk
0.5 dl torrt vitt vin
0,5 dl fiskbuljong
tillsättes och kokas i några minuter
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 dl vatten
1 pkt saffran
tillsättes och sjudes i 15 minuter
400 gram torskfilé
300 gram lax
delas i tärningar och kokas med i 7 minuter.
Lägg i 300 gram skalade räkor innan servering.
1 äggula
1 kapsyl vitvinsvinäger
1 riven vitlöksklyfta
2 dl matolja
citron
salt peppar timjan cayennepeppar
Alla ingredienser ska vara rumstempererade
vispa ihop äggula och vinäger tillsätt vitlök häll långsamt under vispning i oljan tills det tjocknar. Smaka av med citron och kryddor. Vill man dryga ut aiolin och göra den lite snällare så rör ner 1 dl creme fraiche. Jag har även gjort denna med kryddning av 2 tsk persillade istället för vitlök timjan och cayenne då vart det en suverän sås till ugnsbakad fisk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar