lördag 19 februari 2011

Too-easy chicken with leeks and lemon rice pilaf - jätteenkel kyckling med purjo och citronris Förrätt friterad Halloumi

Ännu ett recept från Rachel Ray med smaker som vår familj inte är vana med men supergott, nu väntar vi bara på melodifestivalen.........
Kycklingen:
2 purjolökar sköljda och strimlade
4 kycklingfiléer
salt svartpeppar
olivolja
2,5 dl torrt vitt vin
stek kycklingen i olivolja och salta och peppra 4 minuter på varje sida. Lägg dom på tallrick och stek löken i olivolja på svag värme i ca 5 minuter tills den blir mjuk. Tillsätt vinet och lägg i kycklingen bland löken och sjud i ca 5-7 minuter tills kycklingen är klar. Skär filéen i skivor.

Riset
1 msk Olivolja
1 msk smör
1 charlottenlök finhackad
3,5 dl ris
1,2 dl torrt vitt vin
timjan några kvistar färsk eller torkad
5 dl kycklinbuljong
2,5 dl vatten
Rivet skal av en citron
En handfull slätbladig persilja
ev rostad mandel.

Värm en gryta och tillsätt olivolja och smör på medium värme. Stek löken i ca 2 minuter och tillsätt riset och stek i 3-5 minuter. Tillsätt vin och låt det koka in så det blir torrt ca 1-2 minuter. Tillsätt timjan och kycklingbuljongen och vatten och koka upp. Lägg på lock och koka på låg värme tills riset är mjukt ca 20 minuter.Rör ner citronrivet och persiljan. Strö över rostad mandel.

Sallad:
Blanda ihop sallad gurka tomater vaxbönor purjo paprika vad du har hemma och gillar
dressing:
1 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
juice från en halv citron
3 msk olivolja
2 msk färsk dragon eller persilja
salt svartpeppar
Mickes förrätt Friterad Halloumi
skär en halloumi i bitar
blöt sidorna med vatten
rulla i vetemjöl
och fritera i olja tills de får färg
lägg upp på papper att rinna av
skiva citron över .....mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar