lördag 12 februari 2011

Plankstek med hemgjord (j-vla) bearnaise

Det är suuuuperlätt att vispa ihop en egen bearnaisesås
....kan inte jämföras med färdig......säger du det?
kanske ska prova ?
Herr Backa knorrade tyckte det var omständigt
......det kanske blir rörigt som det blir ibland sa han försiktigt ?
Alla kan göra bea så lätt så lätt!
Smält smör check!
Koka lök vitpeppar dragon persiljestjälkar vitvinsvinäger
och vatten tills det är en tredjedel kvar check!
Lägg äggulor i bunke över vattenbad och sila ner vinägerreductionen
vispa tills det tjocknar check!
Ta av kastrullen ur vattenbadet och vispa försiktigt i smöret check!
Vispa vispa!
Vispa ----det skär sig!
Läsa Läsa
Häll i isbit och vispa stod det i en kokbok check!
Inge bättre då får Herr Backa den brillianta idéen att vi
häller i en påse bearnaisepulver ok check
- inge bättre! F-n det ser äckligt ut!
Sedan lite mjöl kan det rädda - inge bättre!
Fy fan för bearnaise!
ska jag åka och köpa frågar herr Backa?
NEJ DET SKA GÅ
Nästa bok ....börja om med äggula och vispa ner den misslyckade
sörjan ja nu blir det tjockt men mer som en kallnad äcklig gröt.
Skit jag hade tänkt en fluffig härlig bearnaise som skulle ta familjen till himlen.
Grötsåsen klickas på varm planka och hoppas att smaken iallafall är bra!

Någon som vill lära mig att göra bea?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar