måndag 28 februari 2011

Schwiezerkorv en gammal favorit

Ugnsbakad falukorv med potatis i samma form är smidig måndagsmat. Att man sedan använder mjölk istället för grädde gör det hela nyttigare men samtidigt gott. Mjölken kokar in i potatisen och blir inte så såsigt.  Detta var en favorit när barnen var små alltså ett tag sedan......
Schweizerkorv
500 gram falukorv
150 gram ost
10 medelstora potatisar i skivor
2 gula lökar hackade
1 tsk salt
peppar
1,5 dl mjölk
Ugn 225 grader.Smörj en ugnsfast form. Skär ganska djupa skåror med 1 cm mellanrum. Skär en del av osten i skivor och lägg mellan. Jag brukar ha stark grovkornig senap mellan också. Lägg korven i mitten av formen. Varva potatis och lök runtom och salta och peppra. Riv resten av osten och strö över potatisen. Häll på mjölken på potatisen och in i ugnen ca 30-40 minuter. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar