tisdag 1 mars 2011

Fiskgratäng

Herr Backa överraskade med ännu en favorit från förr. Ett gammalt viktväktarrecept som vi ofta lagade i början på nittiotalet.....kan säga att det håller än och är god även om man inte är viktväktare....
Fiskgratäng
400 gram torskfilé
2,5 dl tomatjuice
1 msk pressad citron
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 tsk maizenamjöl + 0,5 dl vatten
4 portioner potatismos
riven ost
Sätt på ugnen 250 grader. Lägg fisken i kastrull och tillsätt tomatjuce, citronsaft, salt och peppar. Låt det koka under svag värme under lock ca 5-8 minuter för färsk fisk och 10 minuter för fryst. Avsluta med att blanda ner maizena och låt koka upp på nytt. Smörj en form och klicka moset längs kanten på formen. Lägg fisken och tomatsåsen i mitten och strö över lite riven ost. Gratineras tills den fått fin färg ca 10 minuter. Vips en god fiskrätt en vanlig tisdagskväll - Tack till Herr Backa! 

1 kommentar:

  1. Den här rätten var jättegod, jag provsmakade i går kväll. Tack kocken Micke
    Hälsningar Gun

    SvaraRadera