Kärleksmums
225 gram smör
5 ägg
4 dl råsocker
3/4 dl majs eller solrosolja
3/4 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
2,5 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt smör, olja och mjölk.Blanda dom torra ingredienserna och sikta ner det i smeten och blanda ihop försiktigt till en smet. Häll på en bakpappertäckt djup ugnsplåt och in i ugnen ca 25 minuter låt svalna.
Glasyr
100 gram smör
1 dl starkt kaffe
0,5 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
6 dl florsocker
Smält smöret. Blanda ihop alla torra ingredienser och vispa ihop med smör och kaffe. Bred det över kakakn och strö över
2 dl kokos
Jag har aldrig lyckats att baka fluffiga och smaskiga kärleksmums förut kanske är skillnaden oljan. Mängden kakao och råsocker blev en bra smaksättare..........fick tejpa lådan och lägga den i frysen annars hade hela plåten försvunnet.......
Här är min inspiration Malin Landqvists Svenska kakor och desserter. Lätta recept att följa och lite omgjorda klassiker. Det som är så kul är att den även finns på engelska så detta blir en perfekt present till våra vänner i USA.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar