fredag 4 mars 2011

Mormors smaskiga hallongrottor

som i våran familj är ett givet val då vår hobbykonditor tillika mormor ska baka till våra kalas.  Mina kakor brukar dom elakt (?) fråga om dom är frusna eller naturligt hårda....
Hallongrottor ca 32 stycken
200 gram smör
1 dl socker
3/4 tsk bakpulver
1 tsk vanilsocker
3,5 dlvetemjöl
1 dl marsanpulver för kokning
Hallon
Rör smör och socker pösigt och blanda ihop de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Rulla till en längd och dela i jordgubbsstora bitar och rulla till en boll. Lägg den i pappersform och platta till lite och gör liten fördjupning i mitten där du lägger hallonet. Gräddas i 200 grader i 15-20 minuter.

1 kommentar:

  1. Gott gott med bär i och inte hallonsylt, detta ska testas. Jonte älskar hallongrottor :)

    SvaraRadera