fredag 4 mars 2011

Rostbiff Ciabatta med remoulad

Ända sedan vi var i USA och Micke åt sin omtalade rostbiffmacka på Perkins med Bob Stenerson och hans vänner så har han pratat om kungen av mackorna. Nu försöker jag att hitta på ett eget receptet för den fulländade macka kan man inte konkurrera med vi får vi se om han flyttar fokus....

4 stycken ciabatta
200 gram rostbiff
sallad
tomater
rödlök
Remoulad/dressing:
Har tagit lite här och där från olika recept men om jag får skryta och det vill jag inte ...men så blev den faaantastisk....för en hobbykock som jag.....prova själva....
1 dl turkisk youghurt
1 dl majonnäs
2 krm curry
2 krm gurkmeja
1 tsk flytande honung
salt peppar
3 msk bostongurka
20 inlagda syltlökar hackade
blandas ihop till en röra och vila i kylen en stund för att smaken sätter sig.

Värm brödet några minuter i 150 graders ugn. Då blir det frasigare och lättare.
Smöra brödet lägg på rostbiff sallad och resten av grönsakerna och en rejäl klick dressing.
.......betyget -den får duga tills vi åker till USA igen
.....haha sedan säger Herr Backa att den var riktigt bra....det var den....

1 kommentar:

  1. Oh vad gott det ser ut.....
    Och som den sås o dressingfantast jag är så måste jag testa det såklart :)
    När jag var liten o vi bodde i Malmö så käkade jag alltid rostbiffsmackor på båten över till Danmark så båtarna för mig hette rostbiffsbåten... ha en underbar helg, kram kram

    SvaraRadera