måndag 7 mars 2011

Tjejkväll med spenatpaj

bild lånad från arla.se
En bra helg avslutades med tjejmiddag hos Irene med god mat och mycket prat...
Från början på forntiden när vi var unga på riktigt så turades vi om att äta söndagsmiddag hos varandra. Målet var att spara ihop pengar till öluff i Grekland.  Och tre kanonroliga luffarveckor blev det.......och efter det fortsatte middagarna tills våra barn kom och nu har vi tagit upp tråden igen. Det känns som igår faktiskt. Och numera är Ullis också med. Igår smaskade vi i oss:
Spenatpaj med dill med rökt lax
pajdegen:
2,5 dl vetemjöl
100 gram smör
2 msk mjölk
Blanda ihop allt till en deg och kavla ut degen och klä en pajform som sedan får vila i kylen ca 30 minuter.
Fyllning:
200 gram fryst bladspenatspenat (utkramad)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
150 gram körsbärstomater
2 dl creme fraiche gourmet dill vinäger & svartpeppar
1 dl mjölk
3 ägg
rivet skal av 1/2 citron
1 dl riven kvibille präst
Hacka lök och vitlök, dela tomaterna och fördela spenat lök och tomater på pajen. Vispa ihop creme fraiche mjölk ägg och citronskalet och häll över. Strö över osten. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 40 minuter. Serveras med tunnt skivad rökt lax.
Tog en jättefin bild men har en ny mobil som jag inte kan hantera än så.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar