måndag 2 juli 2012


Panerad torskfilé 6 portioner
1 kg torskfilé
vetemjöl
salt peppar
2 lättvispade ägg
ströbröd
Jag brukar göra tre skålar först en med vetemjöl, en med lättvispat ägg och en med strö bröd. Jag saltar och pepprar filéerna. Doppar filéen runt om i mjöl, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet. Lägg och vila minst en halvtimme på smörpapper i kylen så paneringen "torkar" lite. Sedan smörjer jag en ugnsplåt med smör och lägger filéerna på och avslutar med att ringla lite smör/margarin över filéerna. Ugn 225 grader i ca 15 minuter tills dom fått fin färg. Ev kan du vända dom sista 5 minuterna.
Remouladsås
2 dl turkisk youghurt
1 dl majonnäs
3 msk riven pepparrot
1 dl bostongurka
1/2 fintärnad röd paprika
1 dl finhackad purjolök
salt och peppar
blandas ihop och låt vila en stund i kylen
serverades med färskpotatis och gröna ärtor citron

Familjemiddag på Backastrand = supermys att få umgås en stund
Från att varit ett litet hushåll är mjölken alltid slut
men vi lär oss och vi ser fram emot fler middagar..... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar