tisdag 13 december 2011

Härlig Kycklinggryta med doft av kardemumma och apelsin

just nu har Herr Backa tagit över denna blogg han lagar mycket mat hemma hos oss just nu.
Denna hamnar nog på topp-tio-listan en perfekt rätt att bjuda på i julhelgerna..

500 gram kycklingfilé i strimlor
2 hackade vitlöksklyftor
smör
0,5 tsk salt
3 dl mellangrädde
o,5 hönsbuljongtärning
0,5 tsk krossade kardemummakärnor
1 tsk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
0,5 apelsin rivet skal och pressad saft
0,5 dl hackad persilja
Bryn kycklingen i smör och tillsätt salt och vitlöken. Blanda i resten (ej persiljan) och låt puttra under lock i ca 10 minuter. Strö över persiljan och servera med Bulgur (blanda i russin och rostad mandel om ni vill)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar