torsdag 8 december 2011

Pasta med grön ärtkräm och knaprig bacon

1 finhackad gul lök
1 citron
400 gram tagliatelle
250 gram haricot verts
140 gram tärnad bacon
2 msk ilivolja
500 gram gröna ärtor
3 msk hackad persilja
75 gram riven lagrad ost
salt och peppar
Riv skalet av citronen och pressa ut 1 msk juice. Koka pastan. Tillsätt haricot vertsen i pastavattnet när det återstår 3 minuter av koktiden. Gör resten under tiden. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Fräs löken i hälften av oljan och tillsätt ärtorna och 2 dl av pastavattnet. Sjudes 5 minuter under lock. Mixas med stavmixer tillsätt persilja och citronjuicen. salta och peppra. Häll av pastan blanda i citronskalen och andra hälften av oljan. Toppa med bacon och ost och servera med ärtkrämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar