söndag 25 december 2011

JULMYS och en slapp juldag med Hasses revbensspjäll


 en fin julafton med vår släkt och vänner ..och här fanns bara snälla barn...
...undertecknad hade också varit snäll och fick dessa underbara muggar från green gate...me like!
i bakgrunden vår gran som vi fått bundit fast i gardinstängerna då foten small sönder och landade på matsalsbordet...intressant vändning på en fröjdefull jul....men vips så fick vi en girlang?
..Busan fattade genast tycke för den snälla tomten....
 
Bästa revbensspjällen.någonsin....
Lägg karréspjällen i en stor gryta och lägg i 4 morötter i bitar och 2 lökar i klyftor. Salta ordentligt och släng i 10 kryddpepparkorn. Fyll på med vatten så det täcker. Koka upp och skumma av skummet och låt småkoka i minst 1,5 timma tills köttet blir mört och faller isär från benet. (detta kan förberedas) Skär spjällen i bitar och lägg på en smord plåt. Koka glacen under tiden den kan också förberedas
Hasse Hanssons fantastiska julglace
2 dl tomatketchup
1 dl chilisås
1 msk svensk senap
2 msk socker
2 msk ättikssprit
2 tsk worcestershiresås
2 msk japansk soja
1 dl honung
1/2 dl torkade fikon
1/2 dl russin
svartpeppar ur en kvarn
1 msk finhackad färsk ingefära (1 tsk torkad)
3 dl vatten
Blanda allt i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Dra ner värmen och småsjud i cirka 20 minuter.Om den tjocknar för mycket späd med lite vatten. Mix glacen slät och smaka av med salt. Penslas på köttet.
( Glacen håller ca 2 veckor i kylskåp)
Baka av det i 225 graders ugn tills dom får fin färg.
Vi åt med potatismos och varm rödkål.....och ja Hasse det var de godaste spjällen vi ätit
...och du fick äran helt God fortsättning på julen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar