måndag 5 december 2011

Skinkstek Provencale i lergryta med citrondoftande palsternacksmos

800 gram skinkstek
kryddor vitlök timjan rosmarin chili salt och peppar
krydda steken med massor av kryddor och lägg i en plastpåse att marinera i ett dygn.
Jag lagade steken i lergryta vilket jag tycker blir både gott och smidigt då den sköter sig själv. 
6 morötter
2 palsternackor 
skalas och skäres i grova bitar. Lägg det i botten på en blötlagd lergryta och en skvätt vatten. Lägg steken ovanpå. Salta och peppra igen och lägg på locket. Bakas i ugnen 200 grader på nedre falsen i ca 2 timmar. Vi gillar mört kött som faller isär. Servera grönsakerna som ligger i botten som tillbehör.Dom har en fantastisk smak.
Palsternacksmos
600 gram potatis
400 gram palsternackor
I purjolök
50 gram smör
1 citron pressad saft och rivet skal
salt och peppar
skala potatis och palsternacka och skär i bitar. Kokas mjuka. Stek den skivade purjon i smör tills den blir mjuk och blank salta peppra. Pressa potatisen och palsternackan i potatispress och blandas med citron salt peppar smör och den stekta purjon.....Vilket mos!
...Nu vet ni vad jag hade i matlådan idag....avundssjuka??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar