lördag 23 april 2011

Glad Påskskinka!

 Nu när skinkan är så billig har jag passat på att köpa färdigkokt rimmad skinka. Senapsgriljerad hör julen till så jag brukar kokar upp buljongen och lägger i två klyftor skivad vitlök och en matsked rosmarin och sjuder några minuter. Låt svalna lite och putsa bort allt fett från skinkan och lägg den i en stor påse. Häll över buljongmarinaden och knyt påsen. Låt marinera i kylskåp några dagar. Sedan brukar vi skiva upp den i tunna skivor och frysa i påsar det vi inte vill smaska i oss direkt. Supermumsigt.....och billigt pålägg....
Dessa fick jag av min älskling i "påskägget".......
Barnen var tydligen inte för stora för påskharen så denna hare hade gömt två paket med lite gottis på ett "intesåfantasifulltställe" men mumsigt var det iallafall......vad det var i? Nötter, kinderägg (som är favvogodiset...) tuggummi och en trisslott...utan vinst.
GLAD PÅSK !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar