tisdag 12 april 2011

Citron och marrängtårta

14 portioner
Botten:
100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Maräng:
5 äggvitor
1,5 dl strösocker
50 g mandelspån

Fyllning
3 dl vispgrädde
2 dl lemon curd

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner en gula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och blanda försiktigt ihop allt. Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum och vispa ner resten av sockret. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i långpannan 30 x 40 cm strö över spånen och in i ugnen i 30 minuter. Låt kallna. Vispa grädden och rör i lemon curden. Dela marrängen i två delar och bred grädden på ena halvan och lägg på locket servera.
Denna bakade mormor till oss till helgens kalas mums

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar