söndag 12 juni 2011

Mina nya träskor!

Visst är dom snygga ? mina nya träskor med prickar köpt på  trätoffelfabriken i karlskoga. Fick många fina kommentarer idag på loppisen i knutsbol.....det bästa är att dom bara är mina och inte passar någon annan i familjen.....men avundssjuka blev dom....
 dagens fynd från en som inte skulle köpa något men detta är tvåhundra bagis. 6 tallrickar till Julia när hon flyttar pärlor till Alice fem böcker varav ett kul engelskt slanglexikon. Micke hittade tre lp skivor två vågar han visa Kim Larsen och Miles Davis den tredje funkar inte med herr backas image....? ja och en blå glasvas en ljusstake och lite grejer till min tovning.....inte illa för någon som inte skulle köpa något. Kan göra lite reklam för caféet vid knutsbol....väldigt gott fika!
familjen fick
 Citronbakad Torsk med egen majonnäs
4 portionsbitar torskrygg
lägges i smord ugnsform.
salta och peppra fisken och lägg i formen
skiva en citron och lägg över fisken.
Bakas i ugn 175 grader i ca 25 minuter.
kryddig majonnäs
1 äggula
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
krydda med vardera 1/2 tsk av paprika lökpulver lökpulver.
1 tsk fransk senap
blanda ihop allt och tillsätt
2 dl rapsolja medans du vispar i fin stråle lite i taget tills den tjocknar då tillsätter du lite till osv..... Viktigt är att ingredienserna har rumstemperatur. Vispa tills den tjocknar och tillsätt 1 msk pressad citron. Låt den vila en stund i kylskåpet.
Väldigt gott med färskpotatis äggklyftor och smörlungade morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar