måndag 4 juli 2011

Bakdag på Backastrand

Matbröd med 4 kornskross
2 dl 4 kornskross från saltå kvarn
4 dl vatten
kokas i ca 10 minuter rör då och då. Häll gröten i en bunke eller assistent. 
5 dl mjölk ´
blandas i och när det blir fingervarmt blanda i
50 gram jäst
2 msk mörk sirap
2 tsk salt
2 msk margarin
och nästan allt mjöl
7 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
arbeta ihop till en smidig deg. Blir ganska kletig...
låt jäsa ca 30 minuter.
Baka ut till bullar och platta till dem och lägg på plåt, jäses ytterligare 30 inuter under duk. Gräddas i 200 grader tills dom får färg ca 15 -20 minuter.
Tips kolla under brödet som ska ha färg när dom är klara.
Inte helt fel varm med smör och ost....

1 kommentar:

  1. Mmmm ser gott ut.
    (Du har ett antal mobilnr regade på dig på eniro...hur många måste man ha :-)))), närå, men jag vill inte testa alla..vill bara säga att jag har betalat tavlorna. Håll utkik de närmsta dagarna så att det kommer in kosing).
    Vi hörs...kramen/ Veronica

    SvaraRadera